The best things about 2009

Det hände ju rätt bra grejer under 2009, och det är väl värt att räkna upp, vava?


Började fota mer seriöst, anordna sessioner istället för att springa omkring i skogen och fota barr eheh, nej okej inte riktigt fota barr men på gränsen alltså. På bilden ser ni Ebba, det var nog rätt kallt eheh.

Blev publicerad i Fotosidans tidning, var väldigt trevligt. Mest trevligt var det nog att få kritik av en riktigt etablerad fotograf.

Gjorde mig av med mitt löshår. Visst visst det var trevligt att ha långt hår men efter ett tag så blev löshåret förskräckligt fult. Fast på bilden när jag precis hade skaffat det så var det fint <3 Fyllde även sexton vid den tiden. Det var väldigt trevligt!

Var på MFEH, ett privat fotografevent ordnat av Alexander. Det var väldigt fierce och jag lärde mig det där med ljussättning och skaffade en rökmaskin haha. Inte för att jag använt den än men det ska jag, snart ehe.

Åkte till London (!!!!) tillsammans fina Sandra. Vi missbrukade Starbucks och utforskade alla marknader som London hade att erbjuda. Och i September ska vi tillbaka, amazing!

Sommaren! Älskar sommar och denna sommar var en av de bästa. Jobbade halva sommaren på Scandinavian Photo och det var roligare än vad man kunde tro. Tog lite självporträtt och började intressera mig för modefotografi och åkte lite omkring i Svergie och levde livet. Awesome.
Var på Way Out West och grät av hänförelse (säger man så?) inför Glasvegas fantastiska och verklighetsbaserade texter. Daddy's Gone är en fantastisk låt. Såg även Robyn, Arctic Monkeys, Lily Allen, Röyksopp, Patrick Wolf, Band of Horses och många andra fina band och artister.

Och när vi ändå pratar om musik så var en av de allra bästa sakerna med 2009... alla fina album som släpptes. Av Lily Allen, Muse, Regina Spektor, Fever Ray.. med mera! (Kommer ett inlägg om det senare... !)

Och såklart de konserter jag var på: Coldplay, Muse och Regina Spektor!

 

Och så blev den här min! Canon 5D mark II. Alla pengar från att jag hade jobbat + sparpengar + lite pengar för mina betyg gick åt denna fantastiska prylen. Var det värt det? Klart.

Slutade nian och började gymnasiet. Hade varit väldigt velig om huruvida jag skulle läsa Naturvetenskap eller Estetiska. Gjorde dock ett bra val och hamnade på Rosendalsgymnasiet där jag nu läser natur!

Träffade många nya fina människor i klassen, som visade sig vara en riktigt fin sådan. Trivs fortfarande som attan!

Träffade även andra fina människor utanför klassen. Som till exempel de här människorna, Jakob och Emmy. (Ska även nämna Flora och Kajsa som stod nånstans bakom mig när jag tog de här fotona). Detta var dessutom en av de roligaste fotograferingarna jag varit på!

Skaffade bloggen!! Det var lite jobbigt att orka uppdatera i början men ack det var värt det, har ju så fina läsare :)))

Sådär, blev lite av en resumé också! Vad var de bästa grejerna för er? Tell me!

Caught in the symmetry

Jag har nog världens bästa läsare.
Tack så hemskt mycket för att ni stöttar mig. Så himla fint av er. Och jag säger inte bara det här för att utan jag menar det: Ni fick hjärtat mitt att lätta lite. Och därför så lägger jag ut lite bilder lite tidigare än vad jag trodde, hoppas ni gillar dem :)

Modell: Elvira Eriksson

Åkte in till stan idag i alla fall, behövde komma ut lite. Träffade på Isabelle lite snabbt och folk stressade förbi som bara den i denna mellandagsrean. Köpte ganska mycket, berättar senare. Imorgon ska jag träna lite granna och sen får vi se.

Men det svåraste är faktiskt att ta farvälIdag har varit en av de hemskaste dagarna i mitt liv. För idag försvann den finaste, fantastiska, gosigaste och mest älskvärda hunden i hela världen. Hon hade varit hängig under senaste veckorna och idag fick vi reda på att hon hade cancer. Det var alldeles för orättvist att låta henne lida mer, eftersom det var allt hon skulle göra under resten av sitt liv (som ändå inte skulle bli så långt). Jag ville så gärna vara självisk och behålla henne den tiden jag kunde. Men jag och mamma tog det svåra beslutet att låta henne somna in.

Skrållan, som hon hette, var en underbar hund. Hon har aldrig bitits, aldrig varit arg eller aggressiv utan har varit en ängel genom hela sin tid. I och med att jag var ensambarn fram tills jag var 14 så har jag inte haft ett syskon under större delen av mitt liv - jag har haft Skrållan. Och just nu känns det som om jag förlorat en nära familjevän, eller det känns inte bara så, det är så. Att försöka förklara exakt hur hemskt det känns kommer antagligen inte gå.

Skrållan, 2000-2009, vila i frid

 

Brukar verkligen inte skriva så här personligt på bloggen men det känns rätt skönt att skriva av sig. Så det får vara så. Hoppas ni har haft en bättre dag än jag. Puss.

MushaboomNu drar jag till Sthlm för att kolla in mellandagsrean, hoppas på att jag kommer fram bland folkmassorna.


Off to Sthlm to check out the sales, I sure hope that I'll manage to get through the crowds.

I've been good this year


Trots att jag hade sagt till mig själv att inte hoppas på mer fotoprylar iår så blev det inte så iår, eheh. Jag fick en portfolio, en riktig sådan då. Har inte skaffat det själv eftersom jag tycker det är lite för dyrt för mig (kostar lite över 1000-lappen för en ordentlig) men mina föräldrar kände för att vara snälla så jag fick en :'D

Fick lite annat också. Som Public Enemies, Harry Potter and the Half-blood Prince, pengar, kläder och smink. Fin julafton alltså :)


I got a real portfolio this year, that's incredible. My photos look so much better in print in that glossy portfolio than on the computer, lovely.

A White Christmas!
Som en julklapp så får ni lite bilder från i söndags, tidigare än vad jag trodde. Har självklart fortfarande mycket att gå igenom men men... det får ni i sinom tid!

Ute är det så snöigt och underbart, hur många år sedan var det inte sen vi hade en riktigt vit jul? Skulle egentligen kunna babbla på om hur amazing jag tycker det är men klockan börjar bli alldeles för mycket och det vore fint att krypa ner i sängen.

Så... ha en helt fantastisk jul nu! God Jul!

As a Christmas present you'll receive some pictures from last sunday, earlier than I thought. Of course I've still got plenty to go through but... you'll get it, in time ehe.

Outside it's snowy and wonderful. A real winter wonderland! How many years has it been since we had a white christmas? I could probably babble all night about how amazing I think it is. But the clock is running late and it would be nice to curl up in bed.

So... have a totally amazing christmas guys! Merry Christmas!

Sneakpeeks for the curiosity


Oh yes, jag fotade Elvira igår! Har ganska många bilder att gå igenom men det ser väldigt bra ut så jag ska inte klaga. Här ovan får ni i alla fall en sneakpeek, kommer mer nu i veckan. Jobbar på det!


Oh yes, yesterday it was time for another photoshoot with the very lovely Elvira. I got quite a load of photos to go through but it's looking good, so no complaints here! Above there's a sneakpeek, there'll be more this week. Working on it!

Flora by Gucci


Så himmelskt fint, ville bara gå och köpa parfymen på direkten efter att ha sett detta.


So very beautiful, I just wanted to go and buy the parfume after seeing this.

I'm being taken over by The Fear

Lily Allen - The Fear

(PS: Texten är från sången här ovanför, inte jag som tycker så. Märk ironin.)

Satt igår och funderade lite på samhället och hur vi egentligen tänker om dessa ideal som modeindustri tar fram. Skrev ett ganska långt inlägg om det, men eftersom det blev rätt osammanhängade eftersom jag har sömnbrist. Så får ni det lite senare. Puss, hoppas ni har en fin fjärde advent.


Yesterday I sat thinking about the community and how we think about these ideals that the fashionindustry develop. I wrote a pretty long text about it, but it turned out like a mess of rambling since I have a real lack of sleep. So you'll get it a bit later. Hope you have a nice fourth advent, hugs.

Of moons, birds and monsters


Bilder från de senaste dagarna, livet är rätt fint just nu alltså.


A couple of photos from the last days, life's pretty good right now.

She came home for christmasHar haft fullt upp senaste veckan, speciellt under helgen då vi har haft 50års fest och massa sånt där. Gud vet hur många som var där, men många var det och god mat fick man så det var bättre än vad jag trodde!

Miriam och jag höll på att duka (se bilderna ovan) och hon var alldeles till sig för sin fina prinsessklänning, jag lovar att min lillasyster är sötast i världen!

Just nu är det historiaprov och novell som gäller. Allt kommer vara klart på tisdag och från och med då så kan jag koncentrera mig på di dam dam... fotografering. Har en fotografering på söndagen den 20:e och sedan 3 andra på g nu i Januari/December wihoo!


We had a party for my mother during the weekend so I've had loads to do. Now that it's over my free time has been replaced by studying for a BIG history-test and I do not like that. However, it'll be over and due to few shoots for a long time I've put in heaps of new. Or well, three at minimum.

Just some pictures

Fifty years, only fifty yearsF'låt f'låt för den hemska uppdateringen. Har ju som sagt förklaring men det är ju fortfarande lika tråkigt tycker jag, och förhoppningsvis ni med!

Om typ... 11min så fyller min mami 50år (FEMTIO ÅR!), och jag tänkte bara passa på att säga grattis till världens bästa mamma.


Tomorrow, or in like 11 minutes my mum will be 50 years old. And I love her very much. Congrats mum.

FarIgår var jag på Regina Spektor som spelade på Cirkus i Stockholm. Hade massa stress med att hämta ut biljetterna, massa pluggande som jag var tvungen att kirra och så skulle jag hinna äta, gå i skolan osv.

Men åh vad det var värt det.
Regina Spektor är en av de finaste artisterna nånsin.


Saw Regina Spektor yesterday. So so so amazing.

Lät du henne komma närmre

Sitter och lyssnar på Melissa Horn, åh så fint det låter.

Så, i alla fall. Anledningen till att jag inte har varit särskilt närvarande här på bloggen... eller det är ganska många anledningar. Men den främsta anledningen var faktiskt att jag håller på med en bloggdesign. Trodde att jag kunde ha kirrat den förra veckan men så blev det inte, skolan kom ivägen. Sen så känner jag mig inte 100% nöjd med det jag gjort, så jag väljer att vänta tills jag är helt klar.

Andra anledningen är att jag har ett kemiprov nu, det är hemskt mycket att plugga till (Kemi A, mina vänner är ingen kurs att leka med). Har också ett Historieprov på hela världshistorien nästa vecka + en novell att skriva. Samt massa småläxor.

Tredje, har ärligt talat inte mycket att lägga upp. Skulle ha fotat i lördags, men en av modellerna blev sjuk så jag fick skjuta på det.

Fjärde, planerar mycket just nu. Bland annat en riktigt spännande grej som har att göra med foto, men samtidigt inte (vet inte om jag kommer lyckas med att genomföra den men om jag gör det så då banne mig... ni får se!).


No translation today, sorry folks! Use google translate :)

Song for no one
Bilder jag aldrig hann göra klart från Josefins shoot, kunde ha redigerat dem bättre men jag är trött.

(Förresten. F'låt för dålig uppdatering, har en bra förklaring)


Pictures I never got to finish. It's from Josefin's shoot.

Winter Wonderland


Wiho, tycker december infann sig på ett trevligt sätt - äntligen så är det lite vintrigt ute!
Just nu lyssnar jag på julmusik och längtar till julafton, så som det ska vara i December.
Annars är mitt liv fullbokat. Varvar plugg med foto. Samt lite extra tid för att umgås och vara med kompisar, även om tiden är knapp till det också. Buhu.

Hoppas ni har haft en bra december hitills (har lite överaskningar på gång, wait and see!).


December is finally here, and it brought a wintry feeling to sweden. Amazing.
Right now I listen to christmas songs and I truly want it to be Christmas like... right now!
Got some surprises coming up this december, wait and see!

C'est vrai? Je ne sais pas


Lite oskarpt, lite brusigt, men jag tycker om det i alla fall.
Har varit hemma idag, har inte gjort så mycket. Har haft en jobbig feber och huvudvärk, men det är bättre nu i alla fall.

I alla fall, jag blev intervjuad för typ en månad sedan och här har ni resultatet, var trevligt att göra minsann!


I was interviewed last month and here is the result!